27 December 2012

Artis ditangkap khalwat.,


Pelbagai taktik lama seperti menyorok bawah katil, mendaftar diri dengan nama palsu dan mengaku sebagai pasangan yang sudah berkahwin digunakan oleh pasangan yang diserbu oleh...

13 December 2012

Penderaan Sekor Binatang Terhadap Budak Kecil


SHAH ALAM - Seorang mekanik yang disyaki mendera anak tiri lelakinya berusia tiga tahun, ditahan polis di rumah mereka di Taman Mas, Kapar, Klang, kelmarin.

Penahanan dibuat susulan laporan diterima polis dari seorang pengadu yang juga kenalan suspek.

Berdasarkan laporan terbabit, pengadu mendakwa melihat sebuah klip video di laman YouTube yang memaparkan penderaan dilakukan suspek ke atas mangsa.

12 December 2012

Warkah Buat Isteriku

Yiksss..., len macam jer title entri ni eik., haha rilek la., aku blum nk mati lg la., sbenarnya aku ader dpat emel dr sorang kawan. Dia nk aku publish surat dia ni, dr mana dia dpat surat nih pun aku tak tau., aku da baca kandungan surat nya, memang mantap la., korang nk tau baik korang baca sndiri., haha.,



30 November 2012

Zombie vs Plant

Saper pernah main game nih., syok ooo., skang nih aku tngah gian main game nih la., haha., awal taun ari tu aku duk kutuk adik aku sbb main game ni., aku ckap "game tah aper² pun nak main, tak mencabar lansung" aku ckap cmtu., last² skang nih aku plak yang kemaruk main game nih. haha.. nasib la iek.,

Klu korang pernah main msti korang tau cmner punya brhantu game nih., klu aku yg main mmg tak ingat lain dah., smpai ank aku yg 3taun tu dengan slambanya gi unplug adaptor laptop., dengki sbb orang tak layan dia., time tu mmg brangin jer stu badan., pas tu mula la dia wat muka ksian., haha.,

21 November 2012

Oh my English

Today i need to damage the language of english. hahaha.,
Hari ni aku nk merosakkan bahasa english. hahaha.,

Almost one week im fever, until now im still filling my body not so dilicious yet.,
Dekat seminggu aku demam, sampai sekarang pun aku masih rasa tak berapa nak sedap badan lagi.
Im already swallow so many type of medicine, still cannot go.
dah macam² ubat aku telan, semuanya tak jalan jugak.
Also panado do not story, so many board im swallow.
panadol plak tak payah cerita la, dah banyak papan aku telan.
But never mind all of it just the test from the god...
Tapi takper semuanya hanya ujian dari tuhan...

14 November 2012

Salam Maal Hijrah

           *sebelum magrib nnt jangan lupa baca doa tahun baru.., :)

12 November 2012

Happy Deepavali

                                        happy deepavali & have a nice holiday :D

06 November 2012

Kembali Muda Remaja

Ok memula aku nk bg jawapan untuk enteri aku yg lepas., jwapan nyer kompom la tak mati sebab klu mati cmner la isteri dia leh tau mimpi si suami tu kan., haha.,

Actually soalan ni cikgu tanye maser aku tingkatan 3 tak silap., maser tuh aku antara yg tak dpat jawap., haha., tp ader gak kwan aku yang dduk meja dpan dpat jwap.,

Alang² dah citer pasal skolah ni kan, tringat masa aku muda² remaja dulu, tp skang lagi muda, haha.. Dah berbelas taun aku tamat skolah, raser cm nk kembali kezaman tu jer smula.

01 November 2012

Uji IQ Korang Dengan Cerita Nih Jap

Aku ader soalan nk tanya korang nih., tp sblum aku tu aku nk crita sikit, sbb jawapannya ada dalm cerita nih.,

Ok cmnih eiy., ada sepasang suami istri tnggal jauh dari orang lain, dorang ni miskin sngat., bak kata pepatah kais pagi mkan pagi, kais petang mkn petang., kadang² kais hari nih esok lusa baru dapat mkan. Si suami ni dia tak brapa sihat sgat, dia lemah jantung, patang terkejut sikit terus pengsan, pernah sekali dia koma sminggu sbb terkejutkan tengok daun pisang kena tiup angin yang disangka hantu melambai² kat dia., "hmm ksian si suami ni kan.,"

Satu hari si suami ni pergi ke hutan nk cari madu lebah. Dipendekan crita dia jumpa sarang lebah kat dahan pokok. "pokok tu takder la tinggi sngat, tapi klu jatuh boleh patah riuk la jugak". Si suami ni pun panjat la, bila dia sampai kat hujung pokok tu dia rasa pnat sngat, dia pun amik kputusan berhat kat dahan pkok tu jap dan tak sangka plak dia boleh tertido., "ish² btul punya semput dia nih bleh tido kat atas pokok eik.., hehehe.,"

30 October 2012

Peribahasa Tak Reti Bahasa


Peribahasa: Kura-kura di dalam perahu
Maksudnya: Kura-kura yang tersangkut dlm pukat nelayan la tu.

Peribahasa: Seperti anjing jantan dgn anjing betina.
Maksudnya: Dua org yg pantang bertemu, asik nak beromen je kerje nye.

Peribahasa: Seperti kaca di hempas-hempas.
Maksudnya: Hati² jagn sampai terpijak kaca.

Peribahasa: Biar putih tulang dari rambut kuning.
Maksudnya: Klu dah mlayu tu buat la cara melayu, tak payah nk blagak mcm org putih.

Peribahasa: Biar mati anak jgn mati pucuk
Maksudnya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak.

Peribahasa: Ader udang di sebalik udang
Maksudnya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang, check betul².

Peribahasa: Sudah jatuh tersembam kat taik pulak
Maksudnya: Nasib malang yang memang tak hengat.

Peribahasa: Jika tidak dipecahkan tabung manakan dpat duitnya
Maksudnya: Klu dah memang spesis boros tu duit begunung pun tak cukup.

Peribahasa: Sepandai² tupai melompat, tak pernah masuk sukan Olimpik jugak.
Maksudnya: Nampak je bagus tp hampeh jer.

Peribahasa: Klu tiada angin masakan satu kereta bau busuk
Maksudnya: Hampeh, suke² ati jer kentut dlm kereta.

Peribahasa: Ke mana tumpah nye kuah kalau tidak ke bawah.
Maksudnya: Dah buat tumpah tu pandai² la lap jagn buat derk jer.

Peribahasa: Siapa yang makan nangka dia yg dpt biji nangka.
Maksudnya: Jangan makan nangka depan orang klu tak nak kongsi.

Peribahasa: Tiada rotan pelempang berguna juga.
Maksudnya: Harga rotan dah naik.

Peribahasa: Kerbau dipegang pada talinya, manusia dipegang pada tangannya.
Maksudnya: Tengah bercinta la tu, klu dah anak lima isteri tertinggal kat belakang jer la.

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yg tersorong².
Maksudnya: Dah.., dah abis pun, jangan nak tersengeh kat depan komputer tuh.

18 October 2012

Selipar Jepun Punya Hal...

Dua tiga ari lepas masa aku buat blogwalking ader sorang blogger buat entri psl selipar dia yang asik hilang jer., kesian kat dia. Tp aku da tak ingat dari blog mana aku baca tu., nk buka satu² mcm mlas jer la plak keke.,

Cakap pasal slipar ni., hari ni aku nk share satu cerita pasal sorang mamat yang hilang selipar kat masji maser solat jumaat., so nk taknak korang kener layan jer la., hehe

15 October 2012

Kuat Macam Gaban dan Otomen


Pergghh., lamer aku tak main ujan pepagi hari., Sjuk oo merempit dlm ujan., haha. Pagi nih aku nk cari orang hebat la., Saper yang rasa dirinya hebat macam Gaban dan Otomen angkat tangan jap. Aku ader task nak bagi kat orang yang hebat² nih.

Klu terer meh hapal benda nih jap pas tu try sbut laju²

SHE SELL SEA SHELLS ON THE SEA SHORE

Aku da try., tp nak buat mcamner kan dah memang lidah blacan ngan budu., berblit² gak la lidah aku nih., korang try la., kot² berkat mkan piza ngn mcd korang ngan slamber nye leh sbut lju²., pronounce kene btul., jgn ngelat., haha

11 October 2012

Debat Hang Kasturi

"Bukak radio di pagi hari... Malam hari sama sahaja
Cinta sana, cinta sini... Aku gila geli
Bukak radio Hitz.fm... Propaganda Amerika
Ape bende yang merdeka, jilat bontot depa
Amende yang merdeka?
Bila kawan ramai keliling kita... Cakap besar tunjuk belang
Tapi bila sorang-sorang, pengecut pemalu
Macam... semua orang
Saya inipun bukan sempurna... Tapi saya tau
Dosa dan pahala pun Tuhan saja... Tuhan saja yang tau ...."

ops.., opss ops., da ckup2 smpai situ jer aku merepek., yg kt atas ni aku mnyanyi la., haha., lgu butterfinger la konon.., untung gak aku nyanyi., ujan trun tu., lmer tak ujan ni., haha layan la video ni jap., aku jmpa kt youtube..,

video

ok.., sekian sajer., keke..., aper kner mngena lgu yng aku nynyi ngan video ni., jwabnya mmg lansung takder kena mngena.., sipi² pun takder.. Tajuk plak??? hahaha bertenang sikit., tjuk tu lagi la takder kna mngena ngan contents ni., sjer jer buat gempak.., actually aku nk share video ni jer., yg selbihnya nk menyemak jer.,
hahaha., :D

"Geylang si paku geylang... geylang si rama-rama
Tentang marilah tentang... marilah tentang bersama-sama
Geylang si paku geylang... geylang si rama-rama
Tentang marilah tentang... marilah tentang bersama-sama
Tentang marilah tentang... marilah tentang bersama-sama"

lalalalalala..,

08 October 2012

Soalan Bangang


Pernah tak korang rasa nak penyepak jer bila orang tnye soalan yang bangang masa korang tengah buat sesuatu.., Contohnya korang tngah makan ni, tiba² ada plak ada orang tnya "hai, tngah mkan ker".., haha silap² pinggan tu korang buat bomerang iek., kekeke

Rilek arr, jgn korang nak hangin sngat, tujuan orang tu baik.., nak beramah mesra ngan korang. Tapi orang yang bagi soalan tu pun agak² la kan., mcam dah takder soalan lain jer., tanya la "apa nama perdana menteri zimbabwe"., tak pun "kalau ko tak abis makan boleh tinggal untuk aku sikit boleh"., tak pun apa² la yang ptut.,

05 October 2012

Chewing Gum Punya Angkara


Ader sper2 yang suka mkan "chewing gum" tak kat sini, kalau kat kmpung aku orang panggil singgam., tak kisah la aper pun korang panggil., Pernah tak korang terpijak ker atau terduduk atas singgam, klu pernah mesti sakit ati kan.

Baru jer 2-3 ari lpas aku tgok sorang kakak tu terduduk atas singgam, tup² boleh ptng smalam aku plak yang kene., hampeh tul la saper yang buat nih. Ni betul² habis madu sepah dibuang, boleh plak dia gi lekat kat dinding. Aku plak main sandar jer., cisss... memang kena la..,

Klu aku jmpa saper yng buat tu mmg aku azan kan ajer tepi tlinga dia nih.., Korang pernah dengar tak cerita kenapa Singpore haram kan chewing gum. Haaa.., aku ader crita lg nih., hehe.., tp ni cerita untuk suka² jer tau.., jagn ader yang marah plak eik., hehe., meh baca story aku nih..,

03 October 2012

Word Verification


Ok.., da takder word verification untuk aku punye ruang comment., haha., Macam yang aku jangka masa mula² aku letak benda tu mesti ader orang tak suka ngan word verification, katanye leceh, susah dan mcam² lagi.

Nk ikut suka aku pun tak suka gak, aku letak sbb nak kurangkan spamming jer, tp mmg betul pun aper yg dorng ckp kan tu, aku pun kdg² giveup gak bile benda tu kluar.., haha

So lepas nih harap² jgn la spaming kat aku eik., tengok emel aku jer dah la., sian kt aku emel pnuh ngan spam.., haha.,

02 October 2012

Budak dan Politik


Adoiyaii., aper la nk jadi.., dah macam² cerita aku dengar pasal isu politi semasa. Ni ditmbah plak ngan Bajet 2013 hhhmmm., semua nk tunjuk hebat., Aku plak???..., hahaha rilek la, apa yang elok aku amik, yang tak elok jangan harap la aku nak ikut, dduk rumah main dgn ank lg syok..,

Klu tanya aku pasal politik sori la eik., aku bkan tau sangat pasal politik ni, haha., tp aku ader story nk kongsi dengan korang pasal politik nih., cerita nih ader banyak versi, so aku bgi versi yang smpai kat aku jerla eik., mcm nih cerita nya.,

30 September 2012

Funny Babies

video


Meh layan telatah sikecik ni jap.., haha., video nih aku amik kat. Klu korang dah tengok pun takper la tegok jer la lgi, tak kesah wlu dah patbelasratus kali korng tngok kan., bukan kene byar pun., ngee ngee ngeee...

28 September 2012

Man Jadda Wa Jada


Mantap tak aku punya title hari nih., haha., 'siapa berusaha dia bejaya' lebih kurang macamtu la maksudnya., Ayat nih kalau diterapkan sebagai pegangan dan perinsip untuk berjaya lagi mantap.

Jangan tapi², jangan banyak dalih, kurangkan komplen, buat dulu baru tau. Ni belum buat lagi, dah macam² alasan dia bagi, dia punya 'tapi' pulak boleh buat karangan, tu belum kira dia punya komplen pulak.., silap² menteri boleh letak jawatan. hahaha..,

26 September 2012

Facebook oh facebook


Main facebook ni memang best dan boleh menghayalkan, silap2 boleh buat ketagih, aku da rasa dan aku pasti korang pun dah rasa berhantunya FB nih. Tapi kali nih aku bukan nak cerita pasal baik buruk main FB, tp aku nk cerita pasal beberapa perangai orang yang boleh buat aku dapat dosa kering sebab status nya yang buat kita menyampah.

20 September 2012

Antara Selebriti Wanita Yang Berhijrah


    1. Abby Abadi
    2. Catriona Ross
    3. Diana Amir
    4. Irma HAsmie
    5. linda hashim
    6. Liza Hanim
    7. Natasha Hudson
    8. Noryn Aziz
    9. Raja Farah
    10. Sharifah Aleya
    11. Sharifah Sofea
    12. Shila Amzah
    13. Siti Fazurina
    14. Siti Nordiana
    15. Wardina
    16. Yatt hamzah

19 September 2012

Zunar animation - Antu Tuya

video
dlm tengh2 aku blogwalking pg td leh plak aku tjumpa clip nih., dahsyat animation nih., pedas wo.., mmg xder nk kias2 lg dlm clip nih., dia bg tepat jer trus., layan jer la eik., hahaha., anyway korang tgok, korng nilai la., jgn terikut2 gaya dn rentak orang lain.,

AWAS! kandungan mempunyai unsur-unsur seram yang melampau., jangan sampai terkencing dalam seluar.,  nge nge ngeee..,

14 September 2012

Penghinaan Terhadap Islam dan Nabi Muhammad SAW


Filem Innocence of Muslims arahan Sam Bacile, yang berketurunan Israel Amerika secara terang-terangan telah menghina Nabi Muhammad SAW dengan menggambarkan Rasulullah SAW sebagai seorang yang ‘gila perempuan, penipu dan orang gila’.

Malah dalam trailer filem tersebut juga, turut menghina al–Quran dan para sahabat Nabi...




BANTAHAN SEKERAS-KERASNYA HARUS DIBERIKAN TERHADAP FILEM INNOCENCE OF MUSLIM DAN KEPADA MEREKA YANG TERLIBAT DENGAN PENGHASILAN FILEM INI. KERANA DENGAN JELAS TELAH MENGHINA NABI MUHAMMAD SAW DAN UMAT ISLAM SELURUH DUNIA..,

13 September 2012

Gurauan Yang Membawa Maut

video
Gurauan melampau yang membawa maut., dah ajal dia macam tu eik., kalau korang rasa nak menyakat kawan tu fikir la elok-elok dulu sebelum keseronokan bertukar menjadi sesalan.,

12 September 2012

Muda-muda Lagi dah Jadi Bapak Orang..,

Alfie Patten (13 tahun) bersama pasangan Chantelle Steadman (15 tahun) dan bayi mereka Maisie Roxanne

Sean Stewart (12 tahun) bersama Emma Webster (16 tahun) dan bayi lelaki mereka Ben

11 September 2012

Harga Saham Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) Terus Merudum


Semakan pagi ini menunjukkan harga saham Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) terus merudum. Pada jam 11.30 pagi ini, harga saham itu berada pada tahap RM4.58 – turun 10 sen berbanding harga ketika kaunter ditutup semalam. Setakat ini, saham itu mencatat harga paling rendah di tahap RM4.57, menghampiri harga tawaran pemulaannya pada RM4.55.

04 September 2012

Saiful Tidak Seperti Mangsa Penderaan Seksual Biasa


Pada pandangan Mark Trowell, seorang peguam yang berpengalaman dalam kes jenayah di Australia, mangsa dakwaan liwat Mohd Saiful Bukhari Azlan tidak sebagaimana mangsa serangan seksual "biasa".

Pengarang buku 'The Trial of Anwar Ibrahim, Sodomy 11' (Perbicaraan Anwar Ibrahim, Liwat II', yang mula dijual sejak minggu lepas, berkata Saiful nampak seperti suka perhatian media dan dia tidak kisah - tidak sama sekali seperti mangsa serangan seksual yang lain .

03 September 2012

Kumpulan besar berdemo di Raub


Ribuan orang sudah berkumpul di sepanjang Jalan Bukit Koman, Raub untuk menyatakan bantahan mereka terhadap penggunaan sianida di lombong emas berdekatan.


Peserta "Himpunan Hijau Raub" itu rata-rata memakai kemeja-T hijau, bersorak dan mengambil gambar sendiri sebelum perhimpunan itu bermula kira-kira pada jam 2.15 petang.


30 August 2012

29 August 2012

Haron Din: 'Tun Mahathir harus bertaubat'

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad harus bertaubat kerana mengeluarkan kenyataan yang merosakkan akidah dirinya dan umat yang percaya kepada kata-katanya.

Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr Haron Din berkata, tulisan Dr Mahathir dalam blognya berbunyi Better the devil you know than the angel you don’t yang membawa maksud  lebih baik syaitan yang anda kenali daripada malaikat yang anda tidak dikenali’ adalah pegangan yang silap.

10 optical illusions in 2 minutes


28 August 2012

Perodua Kelisa - TopGear's


Nasib Nasha

SHAH ALAM - Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa tidak akan dipecat daripada Pas kerana tindakan itu sudah pasti akan mencalarkan imej parti itu terutama ketika menghadapi pilihan raya umum ke-13.

Penganalisis politik, Profesor Madya Dr Samsul Adabi Mamat berkata, Ahli Parlimen Bachok itu masih mempunyai ramai pengikut terutama daripada kelompok golongan sederhana.


27 August 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

other site