18 October 2012

Selipar Jepun Punya Hal...

Dua tiga ari lepas masa aku buat blogwalking ader sorang blogger buat entri psl selipar dia yang asik hilang jer., kesian kat dia. Tp aku da tak ingat dari blog mana aku baca tu., nk buka satu² mcm mlas jer la plak keke.,

Cakap pasal slipar ni., hari ni aku nk share satu cerita pasal sorang mamat yang hilang selipar kat masji maser solat jumaat., so nk taknak korang kener layan jer la., hehe
Ada la sorang mamat namanye Ali, dia ni slow sikit jd ramai la yang suka mengusik dia. Nak jadi cerita.., Ali pegi solat Jumaat. Lepas solat Ali pun nak balik la. Masa dia nak turun pakai selipar dia tu, selipar jepun dia tu dah takder. Puas dia cari pun takder jugak.

Apa lagi mengamuk la Ali nih. Tanpa segan silu, dia pun pegi amik mikropon masjid lalu dia berkata, “kpd sesapa yg mencuri selipar aku, baik korang pulangkan cepat, klu tak... aku akan buat macamana yang bapak aku buat".

Sumer orang yg mendengar tetiba jer jadik takut. Mana taknya, dlm slow² Ali ni, boleh plak dia buat announcement mcam tu.

Tak lamer lepas tu datng sorng mamat dgn ketakutan memulangkan semula selipar Ali nih., "Huh!! ko la yang curi slipar aku ni", kata Ali. “Rilek la bang, gurau² jer” Kata si pencuri tu, dan trus dia cabut cepat² tkut kene backhand dengan Ali.,

Tok imam yg ada kat situ menegur Ali. “Klu budak tu tak pulangkan slipar tu, ko nak buat apa? Apa yg bapak ko lakukan?” Dgn slumber Ali pun menjawab, “Aku balik kaki ayam je la tok.” Dia pun terus blah dari situ meninggalkan Tok imam yg kelopongan itu.

Abisss sudaahh., haha... Amacam? ader tak yang berani buat announcement macam si Ali nih. klu ader orang tu memang ati kering la., giler ko suka² jer buat announce gune mikropon masjid., keke.

Actually aku sendiri pun pernah jugak hilang selipar., bengang oo ilang slipar., nk plak hilang kat masjid masa solat jumaat. Tp nsib baik aku panjang akal., aku pinjam slipar masjid lpas tu aku pulang kan la semula., haha., panas tu klu nk berkaki ayam kat atas jalan tar., hahaha

Kpd sekalian penyamun dan bertubuhan penyamun² semalaysia. Nak larang korang mencuri memang dah tak boleh, sbb da memang kerjaya pilihan korang sbgai pencuri sepnuh maser atau smbilan., so aku nk mintak tolong supaya mengeluarkan selipar atau kasut drpda senarai barang² untuk dicuri., daripada korang curi slpar dan kasut baik korang rompak bank, cepat skit kayer.,

13 comments:

  1. huuuu . terasa jee . kita yang buat entri selipar jepun kita yang asyik hilang tuu . sampai sekarang tak jumpa . terus2 hilang .sobss

    ReplyDelete
  2. heee..selipar pun org nak curi sekarang ni..alahai zaman sekarang..

    ReplyDelete
  3. saya pun penah, kawan saya lagi la dlm holidays leh hilang so berkaki ayam la di tempat org kadang2 lucu gak kalu ingat balik,, sbb bygkan semua sumpah seranah ada hehehe,,

    ReplyDelete
  4. Emm anak OKje selalu hilang sandal kat sekolah dia.... memang tak pernah kekal sandal dgn dia... rasanya dah lebih 10 pasang kot!!!macamana tu?

    ReplyDelete
  5. gempaq giler..dia punya announcement hehehe :P

    ReplyDelete
  6. Hehehhee.. Jepun pnya selipar mmg org minat...cer pakai selipar Korea ker, Italy ke, US ke...baru de class skit...kih3...

    ReplyDelete
  7. haha., mcm2 cerita psl slipar jpun ni kn., ape2 pun jgn kita plak yg rembat slipar orng da la iey...,

    ReplyDelete
  8. masuk sini tengok lidah bunga tu ...geli beb...

    ReplyDelete
  9. Dah menjadi ke romantik tu?

    ReplyDelete
  10. kalau dah mrh mmg dah x igt tmpt tu masjid ke bukan...

    ReplyDelete
  11. aku pun pernah hilang selipar gak masa semayang jumaat. x tau la kena curi ke, atau org tersalah amek. tp redha je la... pasni kena pakai selipar rm2 je gi semayang. baru x sdh sgt kalo hilang.

    ReplyDelete
  12. ahahaha ...lucu pulak entry ni btw ..even selipar jepun pun tapi selesa pakai ..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

other site