07 July 2014

Bola ke tido


Pe citer korang puasa ok kan., errr aku mcm nk KO jer., tp still selamat lg hehe. Mlm td ader game bola ker negara mane yg lawan eik., aku xtengok bola pun xminat lansung tp sajer je nk menyebuk, tido lg syok.

Korang yg kaki bola tu tau tak knp masa p'lawanan bolasepak untuk separuh masa 45 minit dn bukannya 30minit ataupun 1 jam. Sape tau tekan butang shut down laju².

Dlm kemusykilan t'sebut, ada yg menjawab dngan jawapan yg gile kreatif.... jawapanya "Terdapat 2 pasukan didalam setiap perlawanan dan ada 11 orang pemain disetiap pasukan. Setiap pemain mempunyai 2 biji bola, jd jumlah kesemua bola utk kedua² pasukan ialah 44 biji. T'dapat sebiji bolasepak yg digunakan didlm p'lawanan. Oleh itu, jumlah keseluruhan ialah 45 minit". Persoalan terjawab !!!., mablessss.,

Err tp kadang² ada masa tambahan selama 2 minit...itu adalah 'bola referee'., klu pham diam² sudah, xpham buat² paham cukup.,

haha.,  dah cukup jgn nk pk lbih² puasa nih., peace.......,

p.s : msti korng nyesal baca entry ni kn., hehe., bola tu bola gak tp jgn kita lalai dengan "ramadhan" dah la eik.,

21 comments:

  1. wan pilih tido... esok on facebook tengok result... hahahaha

    ReplyDelete
  2. salam. so far puasa ok ja ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. p.s sy tak layan bola..tak minat haha

      Delete
  3. hahahahahahahaha... ada pulak bola ref ek...

    ReplyDelete
  4. Tolong gelap jap...hahahhaha...
    Somi OKje pun tak suka sangat nengok bola....bagus jugak! hehe

    ReplyDelete
  5. kite tak layan bola layan baby jer... :P

    ReplyDelete
  6. X layan bola....tido lagi sodap....

    ReplyDelete
  7. tido lorhh,tgk result ja..tp pasukn fveret mesti tgk wlupn ad kojo esoknya hu3..

    ReplyDelete
  8. ha,,ha,,
    bola oh bola..
    hari ni brazil telah di sambalkan :P

    ReplyDelete
  9. Terbaik... bola2 gak... tapi tak la minat sampai nak tahu semua pemain... sekadar suke-suke... sbb esok pagi boleh sembang pasal bola... klu tak kena bahan leeee... gagagaga... GERMAN VS BELANDA la tahun nie... MASUK FINALE

    ReplyDelete
  10. errr kurang faham.. ^o^
    apepun xminat bola..
    tido itu lebih baik dri bola ;p

    ReplyDelete
  11. Bangun sahur, tanya skor je.. malas nakbhuang karen tgk bola.. islam ajar tido di waktu malam.. nnt nak masuk study, dah masuk season burung hantu pulak.. so, better save energy.

    ReplyDelete
  12. CN pun pilih tido..otw nk ke skola,dgr hotfm,cnfirm tahu result :)

    ReplyDelete
  13. salam. singgah sini sebelum bercuti raya esok hehe

    salam jumaat & selamat hari raya serta salam kosong kosong hee ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

other site