13 October 2016

Saja nak kongsi

Salam., hai apa khabar korang, harap² sihat la yer. Aku ada benda nak kongsi ni, jangan risau aku bukan nak syer dosa dengan korang, tapi kalau korang mengata aku korang la yang berdosa. kekeke

Baru² ni wife aku ada buat posting kat facebook, yang menjawab beberapa simple question tentang aku. So kat bawah ni ada aku kongsikn posting tu. Korang layan jer la jaga hati aku.

Korang jangan salah paham pula, nanti free² je korang dapat dosa mengata aku. Acctualy dengan posting ni aku nk bagitau korang orang pempuan memang hebat. Serius aku cakap, klu aku yg jawab memang banyak kosong je la., well orang lelaki kan., majoriti nya macam tu la., hahaha

Tapi klu soalan ni di bagi masa tengah berkasih sayang, hangat bercinta, rasanya orang lelaki la paling hebat bagi jawapan. Silap² yang tak ada pun di ada² kan., waakakakaka

daun semalu, buah rambai.
okay alabiu, tq babai.

*************************************************************************************************

Sejauh mana kamu kenal pasangan kamu?

1. Dia duduk di depan tv, apa yang ditonton?
- kartun.., lagi2 dragon ball bini ckp pun dia xdgo.. menci...

2. Korang keluar makan, dia order makanan apa?
- nasi goreng daging, nasik goreng ikan masin..

3. Makanan yang dia tak suka?
- semua makanan yang ada kacang panjang.., memang dia tak kan makan walau tengah lapar..

4. Korang keluar makan, dia order minuman apa?
- teh ais, air kosong.., tu la air yg akan dia oder sejak dri zaman sultan melaka lgi..

5. Jenis muzik/kumpulan kegemaran dia?
- black metal.., (..sakit kepala dagar..)..

6. Nama timangan kamu pada dia.
- sayang, babah..

7. Hobi 
- main gitar..

8. Makanan yang dia sanggup makan hari2 
- megi goreng.., tpi kne catu..

9. Cereal kegemaran.
- cocoa cruch.., berebut dengan yaya, si kakak je tak minat..

10. Jenis pakaian yang dia takkan pakai.
- baju kurung sy kot.., yg lain smua dia pkai je..

11. Pasukan bola kegemaran?
- pahang la.., tpi tak pernah tengok pun..

12. Perkara yang kamu suka buat, tapi dia mengimpikan kamu stop buat benda tu.
- makan dalam kuantiti yg belebihan.., sebab dia coach tak bebayar sy..

13. Sukan kegemaran?
- takde kot.., tak pernah tengok pun dia teruja ngan sukan..

14. Kamu nak buat kek harijadi untuk dia, kek apa yang kamu akan buat?
- kek red velvet, tiramisu..

15. Apa yang dia buat sepanjang hari?
- kerja, blik brehat, ajo ank ngji, men gitar.., tengok tv tak sampai setengah jam dah tutup, walaupun masa tu kite tengah terngaga menghayati drama.. nyamph tau..



p/s : klu korang rasa korang kenal pasangan korang cuba la jawab plak., Aku??! err tak perlu la kot., tidur luar aku nanti., hahaha

15 comments:

  1. Biasalah... bini bini di dunia ni kan mmg hebat. Baru tahu ke? Hihi...

    Kadang tu bukan kita tak kenal, tp kurang fokus kot. Macam hakak sendiri pun belum tentu kenal betul betul dgn suami walaupun hampir 20 thn kawen...

    ReplyDelete
  2. hahahhaha...bagusnya...comel je rasa....

    ReplyDelete
  3. nama pun perempuan. bnda2 kecik gitu memang kiteorang alert. haha

    ReplyDelete
  4. Salam kenal sebelumnya bang, sebelumnya sulit sih memahami bacaan nya karena saya orang sunda tapi setelah di baca sampai selsai saya cukup mengerti juga :-)

    ReplyDelete
  5. Singgah bw dari Senarai Rakan Bloggers FB MiaLiana (^^,)

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    ReplyDelete
  6. Tengok mood kalau rajin jawab.
    Kalau malas kosong la..

    ReplyDelete
  7. salam blogwalking

    jaguarfiey.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. So sweet husband and wife bersoaljawab..
    Kalau saya, memang tak faham husband sendiri sebab dia jenis 'no komen'.. hihihi

    ReplyDelete
  9. salam..
    singgh sini..
    tgok apa yg nk dkongsi..hehe

    ReplyDelete
  10. aww sweet gila haha
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. singgah balas...
    suami akak suka share mknan dgn akak..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

other site