11 March 2016

Kisah Malam Jumaat

Amboi korang.., mentang² tajuk malam jumaat, laju jer korang masuk kan., tp tak semua baca ni sebab tajuk tu jer kan., aku tau korang kat sini bagus²., bukan jenis otak kuning., huhu

Tapi kan, orang melayu kita ngan malam jumaat memang tak dapat dipisahkn tul tak., wei korang kemana tu maksud aku baca yasin malam jumaat la., tp kenapa yasin yer., klu korang tanya aku senang jer aku jawab., dari lansung tak baca al-quraan, kurang² malam jumaat terusik gak la al-quraan tu., tul tak.,

Tapi kan., huhu berapa bnyak tapi la kan., ni dah mula nk kata kat orang ni., jaga²., hahaha.,

Spesel nya orng kita ni baca al-quraan malas tapi air yasin tak putus, sibuk minum air yasin tapi apa yang ada dalam al-quraan tak nk ikut (hhmmm aku la tu, korang tak kan), aku bukan la nk menafikan kelebihan air yang dibaca surah tertentu tu., cuma spesel nya orang kita ni jer., silap² kalau anai² makan al-quraan abis direbusnya anai² tu buat minum, tu maksud aku spesel nya kita ni.,

Nak kemana tu.., alang² korang dah baca, terus kan jer baca, layan kan ajer, jaga ati aku., penat aku taip., huhu..,

Macam ni la., kalau kita demam pastu dapat discription utuk ubat, tapi apa kata kita amik discription tu kita buat air tak usah amik ubat kat farmasi, mesti orang kata kita gila kan.., tu la yang jadi pada al-quraan., macam² ditulis dalam tu  takde kita ikut pun (hmm ye la., ni pun aku jugak).,

errr.. cukup la tu kan., banyak² nanti orang tak suka., huhu., tata., daaa., assalamualaikum.,

p/s : pssttt subuh korang pagi td ok ker., aku punya tak tau la subuh gajah ker dinasor punya., huhu

28 comments:

  1. Mendalam nampaknya maksud air yassin tu ye Zuhdi hihi...
    Tak pe.... kita sama sama cuba selai sehari baca dan terjemahan, jadilah weyh...

    ReplyDelete
  2. Setuju memang ada segelintir melayu begitu.
    Namun Mrs. A percaya dan berharap segelintir itu akan pupus suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  3. Kenapa bila keknis baca entry ni rasa deep dan sentap? hahahahahaha.

    ReplyDelete
  4. huhu deep meaning betul pasal air yassin tu huhu.

    ReplyDelete
  5. Salam Cik,

    Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
    laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
    Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

    Terima Kasih.

    Syahmi
    syahmiruhaizat@gmail.com

    ReplyDelete
  6. hahahah ostat ni mcm membebel pun ada :P

    ReplyDelete
  7. eh eh baru je setel baca surah yassin tadi,trus terbukak entry ni haha..

    ReplyDelete
  8. i like this post. haha gelak sikit. tapi betul. ini lah sikap yg ada pada org kita skrg.

    ReplyDelete
  9. Wahhh... betul2 perkongsian menarik ni.. thanks sudi share

    ReplyDelete
  10. Yeahh.. Kat Malaysia ni taksub dgn benda yg dh dibacakan alquran. Sampai boleh buat bisnes tu yg x best tu. Mcm menjual agama...huu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la., bukan ssah pun., tmpal jer muka ustaz pastu jenamakn ngan perkataan arab setle la, tah ye ke tak dibaca 30 juzu' kita xtau., untung2 dipasangkn keset jer., huhu

      Delete
  11. Sokong gila ! , sekarang ni ramai suka belek hp dari belek al-Quran

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kan., nasib baik aku xpakai smartphon., huhhu
      tp kita bersangka baik jer la., mungkin dia buka apps alquraan kt hpon dia tu.,

      Delete
  12. salam..
    deep.mmg kena siapa yg trasa..huhu
    sibuk nak air ubt yg dah dibca ayat2 trtentu, tp dri sdri amalan,adab smua xjaga dgn DIA..cemane...kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngan aku skali yg sntap ni cmner., huhu
      xper la kita pakat pbetulkan mana yg kurang tu.,

      Delete
  13. Terima kasih atas peringatan yang diberikan...

    ReplyDelete
  14. deep plus sentap jap..HAHAHA

    jom bagi pendapat di latest entry fifa
    http://blackmakesweet.blogspot.my/2017/03/marriage.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

other site