30 October 2012

Peribahasa Tak Reti Bahasa


Peribahasa: Kura-kura di dalam perahu
Maksudnya: Kura-kura yang tersangkut dlm pukat nelayan la tu.

Peribahasa: Seperti anjing jantan dgn anjing betina.
Maksudnya: Dua org yg pantang bertemu, asik nak beromen je kerje nye.

Peribahasa: Seperti kaca di hempas-hempas.
Maksudnya: Hati² jagn sampai terpijak kaca.

Peribahasa: Biar putih tulang dari rambut kuning.
Maksudnya: Klu dah mlayu tu buat la cara melayu, tak payah nk blagak mcm org putih.

Peribahasa: Biar mati anak jgn mati pucuk
Maksudnya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak.

Peribahasa: Ader udang di sebalik udang
Maksudnya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang, check betul².

Peribahasa: Sudah jatuh tersembam kat taik pulak
Maksudnya: Nasib malang yang memang tak hengat.

Peribahasa: Jika tidak dipecahkan tabung manakan dpat duitnya
Maksudnya: Klu dah memang spesis boros tu duit begunung pun tak cukup.

Peribahasa: Sepandai² tupai melompat, tak pernah masuk sukan Olimpik jugak.
Maksudnya: Nampak je bagus tp hampeh jer.

Peribahasa: Klu tiada angin masakan satu kereta bau busuk
Maksudnya: Hampeh, suke² ati jer kentut dlm kereta.

Peribahasa: Ke mana tumpah nye kuah kalau tidak ke bawah.
Maksudnya: Dah buat tumpah tu pandai² la lap jagn buat derk jer.

Peribahasa: Siapa yang makan nangka dia yg dpt biji nangka.
Maksudnya: Jangan makan nangka depan orang klu tak nak kongsi.

Peribahasa: Tiada rotan pelempang berguna juga.
Maksudnya: Harga rotan dah naik.

Peribahasa: Kerbau dipegang pada talinya, manusia dipegang pada tangannya.
Maksudnya: Tengah bercinta la tu, klu dah anak lima isteri tertinggal kat belakang jer la.

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yg tersorong².
Maksudnya: Dah.., dah abis pun, jangan nak tersengeh kat depan komputer tuh.

18 October 2012

Selipar Jepun Punya Hal...

Dua tiga ari lepas masa aku buat blogwalking ader sorang blogger buat entri psl selipar dia yang asik hilang jer., kesian kat dia. Tp aku da tak ingat dari blog mana aku baca tu., nk buka satu² mcm mlas jer la plak keke.,

Cakap pasal slipar ni., hari ni aku nk share satu cerita pasal sorang mamat yang hilang selipar kat masji maser solat jumaat., so nk taknak korang kener layan jer la., hehe

15 October 2012

Kuat Macam Gaban dan Otomen


Pergghh., lamer aku tak main ujan pepagi hari., Sjuk oo merempit dlm ujan., haha. Pagi nih aku nk cari orang hebat la., Saper yang rasa dirinya hebat macam Gaban dan Otomen angkat tangan jap. Aku ader task nak bagi kat orang yang hebat² nih.

Klu terer meh hapal benda nih jap pas tu try sbut laju²

SHE SELL SEA SHELLS ON THE SEA SHORE

Aku da try., tp nak buat mcamner kan dah memang lidah blacan ngan budu., berblit² gak la lidah aku nih., korang try la., kot² berkat mkan piza ngn mcd korang ngan slamber nye leh sbut lju²., pronounce kene btul., jgn ngelat., haha

11 October 2012

Debat Hang Kasturi

"Bukak radio di pagi hari... Malam hari sama sahaja
Cinta sana, cinta sini... Aku gila geli
Bukak radio Hitz.fm... Propaganda Amerika
Ape bende yang merdeka, jilat bontot depa
Amende yang merdeka?
Bila kawan ramai keliling kita... Cakap besar tunjuk belang
Tapi bila sorang-sorang, pengecut pemalu
Macam... semua orang
Saya inipun bukan sempurna... Tapi saya tau
Dosa dan pahala pun Tuhan saja... Tuhan saja yang tau ...."

ops.., opss ops., da ckup2 smpai situ jer aku merepek., yg kt atas ni aku mnyanyi la., haha., lgu butterfinger la konon.., untung gak aku nyanyi., ujan trun tu., lmer tak ujan ni., haha layan la video ni jap., aku jmpa kt youtube..,

video

ok.., sekian sajer., keke..., aper kner mngena lgu yng aku nynyi ngan video ni., jwabnya mmg lansung takder kena mngena.., sipi² pun takder.. Tajuk plak??? hahaha bertenang sikit., tjuk tu lagi la takder kna mngena ngan contents ni., sjer jer buat gempak.., actually aku nk share video ni jer., yg selbihnya nk menyemak jer.,
hahaha., :D

"Geylang si paku geylang... geylang si rama-rama
Tentang marilah tentang... marilah tentang bersama-sama
Geylang si paku geylang... geylang si rama-rama
Tentang marilah tentang... marilah tentang bersama-sama
Tentang marilah tentang... marilah tentang bersama-sama"

lalalalalala..,

08 October 2012

Soalan Bangang


Pernah tak korang rasa nak penyepak jer bila orang tnye soalan yang bangang masa korang tengah buat sesuatu.., Contohnya korang tngah makan ni, tiba² ada plak ada orang tnya "hai, tngah mkan ker".., haha silap² pinggan tu korang buat bomerang iek., kekeke

Rilek arr, jgn korang nak hangin sngat, tujuan orang tu baik.., nak beramah mesra ngan korang. Tapi orang yang bagi soalan tu pun agak² la kan., mcam dah takder soalan lain jer., tanya la "apa nama perdana menteri zimbabwe"., tak pun "kalau ko tak abis makan boleh tinggal untuk aku sikit boleh"., tak pun apa² la yang ptut.,

05 October 2012

Chewing Gum Punya Angkara


Ader sper2 yang suka mkan "chewing gum" tak kat sini, kalau kat kmpung aku orang panggil singgam., tak kisah la aper pun korang panggil., Pernah tak korang terpijak ker atau terduduk atas singgam, klu pernah mesti sakit ati kan.

Baru jer 2-3 ari lpas aku tgok sorang kakak tu terduduk atas singgam, tup² boleh ptng smalam aku plak yang kene., hampeh tul la saper yang buat nih. Ni betul² habis madu sepah dibuang, boleh plak dia gi lekat kat dinding. Aku plak main sandar jer., cisss... memang kena la..,

Klu aku jmpa saper yng buat tu mmg aku azan kan ajer tepi tlinga dia nih.., Korang pernah dengar tak cerita kenapa Singpore haram kan chewing gum. Haaa.., aku ader crita lg nih., hehe.., tp ni cerita untuk suka² jer tau.., jagn ader yang marah plak eik., hehe., meh baca story aku nih..,

03 October 2012

Word Verification


Ok.., da takder word verification untuk aku punye ruang comment., haha., Macam yang aku jangka masa mula² aku letak benda tu mesti ader orang tak suka ngan word verification, katanye leceh, susah dan mcam² lagi.

Nk ikut suka aku pun tak suka gak, aku letak sbb nak kurangkan spamming jer, tp mmg betul pun aper yg dorng ckp kan tu, aku pun kdg² giveup gak bile benda tu kluar.., haha

So lepas nih harap² jgn la spaming kat aku eik., tengok emel aku jer dah la., sian kt aku emel pnuh ngan spam.., haha.,

02 October 2012

Budak dan Politik


Adoiyaii., aper la nk jadi.., dah macam² cerita aku dengar pasal isu politi semasa. Ni ditmbah plak ngan Bajet 2013 hhhmmm., semua nk tunjuk hebat., Aku plak???..., hahaha rilek la, apa yang elok aku amik, yang tak elok jangan harap la aku nak ikut, dduk rumah main dgn ank lg syok..,

Klu tanya aku pasal politik sori la eik., aku bkan tau sangat pasal politik ni, haha., tp aku ader story nk kongsi dengan korang pasal politik nih., cerita nih ader banyak versi, so aku bgi versi yang smpai kat aku jerla eik., mcm nih cerita nya.,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

other site